друкувати


На Прикарпатті весільний бум — кількість одружень постійно зростає

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-25 02:30:32

На Прикарпатті весільний бум — кількість одружень постійно зростає, а розлучень — навпаки зменшується.

Молодята з Івано-Франківська Дмитро та Христина познайомилися на весняних гаївках. Разом вже три роки. Їхнє одруження — не спонтанне рішення, а виважений крок. Адже хлопець і дівчина відчули — хочуть бути в парі усе життя.

Таких закоханих і щасливих пар на вулицях Івано-Франківська — десятки. Нові сім'ї на Прикарпатті останнім часом створюються частіше — до 10 тисяч шлюбів в рік. А от розлучень — втричі менше. Це значно нижчий показник, аніж в центральних регіонах країни.

Фахівці пояснюють — усе через високу релігійність мешканців Західної України. Завершення подружнього життя для них — не лише формальність, а й порушення шлюбної обіцянки, даної перед Богом.

Також на рівень розлучень впливає кількість та структура населення у регіонах країни. Що більша в області частка міських мешканців — то більше в ній розірваних шлюбів, і навпаки.

Західний регіон також має свої особливості. Тут могло б бути більше подружніх пар, якби не заробітчанство за кордоном. Якщо член родини довго не повертається на Батьківщину, чи не в змозі емігрувати усією сім’єю — такий шлюб не довготривалий.

Джерело: Радіо «Західний полюс»