друкувати


Один келих вина на день може запобігти крихкості кісток

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-21 12:45:00

Учені стверджують, що один келих вина на день може запобігти крихкості кісток. У помірних кількостях алкогольні напої можуть знизити ризик розвитку остеопороза. Інші алкогольні напої, такі як пиво, не мають такої ж дії.

Дослідники з Університету Східної Англії та Королівського коледжу Лондона (Велика Британія) розглянули більше 1000 пар жінок-близнюків у віці після 50 років, вивчаючи взаємозв'язок між дієтою та ризиком переломів. Вивчалися дієтичні переваги жінок у період після менопаузи, щоб побачити, як їжа й напої корелюється з кількістю зламаних кісток.

Дослідники говорять, що помірне споживання вина було пов'язане з більш високою мінеральною щільністю кісткової тканини, а вживання традиційної для 20-го століття англійської дієти було пов'язане з більш низькою щільністю кісткової тканини.

Учасниці також пройшли серію сканувань виміру товщини кістки в тазостегновому суглобі, хребті та верхній частині стегнової кістки. Дослідники виявили, що для кісток мало користі від дієти з високим вмістом фруктів та овочів.

Джерело: Освітній портал