друкувати


Одна з івано-франківських будівель стала екраном для дивовижних відеоінсталяцій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-21 03:45:10

Місто, як театр, де безліч великих і малих сцен з декораціями архітектури. Одна з іванофранківських будівель ожила і стала екраном для дивовижних відеоінсталяцій. Частина візуалізації архітектурних форм — електронна. Спеціально під неї місцевий композитор та музикант створив відповідний музичний супровід.

Друга — з живою музикою, імпровізацією від молодого скрипаля. Для таких творчих експериментів підійде будь-яка поверхня — кажуть знавці. Однак 3 роки тому, коли з явився дебютний варіант проекту, він називався «Вікна». Тому вперше втілити його на Прикарпатті спробували саме у них.

Все довкола — примарне. Ця філософія не нова. Як і мистецтво візуальних ілюзій. А зокрема відеомаппінг — різновид мультимедійної інсталяції. Буквально — це нанесення відео на поверхню. Задоволення не з дешевих. Зазвичай такі шоу замовляють муніципалітети європейських міст. Проект «У пошуках спільного сенсу» — спроба довести, що сучасне мистецтво можна творити малими засобами. Мінімаппінг по франківськи — це невеличкий відеопроектор, який демонструє авторські роботи віджеїв.

Джерело: Радіо «Західний полюс»