друкувати


Чемпіонат Івано-Франківщини з міні-футболу: Буде новий чемпіон

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-18 02:45:01

Вже до старту нового 8-го Чемпіонату Івано-Франківщини з міні-футболу можна стверджувати, що по його закінченні буде новий чемпіон. Адже минулорічний чемпіон "Ельдорадо" перед самісіньким стартом несподівано для багатьох суперників та й організаторів відмовився від участі у змаганнях.

Нагадаємо, що за попередні роки "Ельдорадо" здобув усі трофеї обласних змагань, ставши володарем Кубка та Суперкубка області, а у минулому сезоні чемпіоном. Керівництво клубу, напене, не побачило відповідної мотивації для подальшої участі у змаганнях і вирішило взяти "тайм-аут"...

Не дивлячись на відсутність серйозного суперника, чемпіонат стартує у неділю 23 жовтня матчами першого туру:

18.00 -"Алан" (Ів.-Франківськ) - "Баварія-РП" (Ів.-Франківськ),
19.00 - "Конструктив ЗПС" (Ів.-Франківськ) - "Епіцентр К" (Ів.-Франківськ),
20.00 - МФК "Ревера" (Ів.-Франківськ) - "Зорі Карпат" (Микуличин).

Матчі "Бистриця" (Старий Лисець) - "ПТД" (Ів.-Франківськ) та "Ютім-КЕП" (Ів.-Франківськ) - "ІФ КФВ" (Ів.-Франківськ) відбудуться у резерві дні.

Місце у компанії вищелігових команд зайняв новачок цьогорічного сезону - старолисецька "Бистриця". Таким чином, у вищій лізі вперше змагатиметься 10 команд.

Ще більше клопотів організаторам цьогорічного чемпіонату завдали команди першої та другої ліг.

Після минулорічного сезону команди першої ліги не зуміли у новому сезоні сформувати повноцінну змагальну кількість і організатори вирішили об’єднати учасників двох ліг, розділивши їх за спортивним принципом (підсумки минулого сезону) на дві групи "А" і "Б" по 10 команд. Однак, і це не стало у пригоді, бо напередодні старту команди НСК"Микитинці", МФК"Брескул"Ів.-Франківськ, "МІФ" Ів.-Франківськ відмовилися від участі у цьогорічних змаганнях. Але до участі у змаганнях долучилися нові команди, які і сформували дві групи.

Так, у суботу 22 жовтня у групі "А" зустрічаються:

16.00 - "Альянс" Ів.-Франківськ - "Сан Ремо" Ів.-Франківськ,
17.00 - "Медик" Ів.-Франківськ - "Вихор" Ямниця,
18.00 - "Електролюкс" Ів.-Франківськ - "Брокбізнесбанк"
19.00 - "Галицький двір" Ів.-Франківськ - "Ураган" Черніїв
"ДПА" Ів.-Франківська обл. - вихідні.

У неділю 23 жовтня стартує група "Б":

12.00 - "Енергозбут" Ів.-Франківськ - "Легіон" Ів.-Франківськ
13.00 - "Микуличин" - МФК "Спарта" Ів.-Франківськ
14.00 - "Карпат ЕТЦ" Ів.-Франківськ - МФК "КРУ" Ів.-Франківська обл,
15.00 - "Інтербур" Єзупіль - "Бистриця" Вовчинець
"Конструктив ЗПС-2" Ів.-Франківськ - вихідні

Команди першої ліги змагатимуться у спортзалі технічного університету нафти і газу, матчі почергово відбуватимуться у суботу та неділю. Суперники зіграють у групах у два кола, а потім ще один фінальний етап - 1-5 місця обох груп із "золотими" очками розіграють призові місця. А команди, які посядуть 6-9 місця за такою ж системою розіграють місця з 11 по 18.

У листопаді традиційно стартує розіграш Кубка області. Через "кадрові" зміни зазнає змін і сітка Кубка. До речі, у четвер 20 жовтня о 19 годині у приміщенні обласної федерації футболу (вул. Чорновола,80) відбудеться організаційна народа представників команд-учасниць 8 Чемпіонату області з міні-футболу, де й буде проведено жеребкування цьогорічного розіграшу Кубка області.

А днем пізніше у пятницю 21 жовтня відбудеться заключний семінар (початок о 14 годині) по Правилах гри у футзал за участі голови комітету арбітрів з футзалу України Василя Кузьменка. До участі у семінарі запрошуємо арбітрів та представників команд, а також усіх, хто бажає більше знати про трактування нюансів Правил гри у футзал.

Автор: Ігор ОВЧАР, голова комітету з організації та проведення змагань
Джерело: Офіційний сайт Івано-Франківської Федерації Футболу