друкувати


М.Негрич відповідав на запитання краян у прямому ефірі телеканалу НТК

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-15 10:30:51

Спілкування з громадою, відвертий діалог з мешканцями Коломийщини — визначальні у роботі нинішньої влади. Нещодавно голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Негрич відповідав на запитання краян у прямому ефірі телеканалу НТК. Розмова була змістовною, охопила різні аспекти соціально-економічного і культурного розвитку району.

Дороги: Найбільше людей цікавила проблема доріг, адже всі відомий їхній далеко не найкращий стан. Михайло Негрич повідомив, що на Коломийщині — 1.200 км не асфальтованих доріг. Триває активний ремонт сільських доріг, райавтодор працює злагоджено і оперативно. Повністю заасфальтовано дорогу в Шепарівцях. Цим процесом охоплено дороги у Великому Ключеві, Верхньому Вербіжі , Спасі, почалась робота у Пилипах. Заплановано починати ремонт дороги у напрямку Великої Кам’янки: Коломия—Велика Кам’янка—Тлумач. У планах капітального ремонту на 2012 рік — дороги у Сідлищі, Годи-Добровідці. Загалом на фоні області наш район — на 2-3 місцях з ремонту доріг. Подяку в прямому ефірі за ремонт дороги в Молодятині висловив сільський голова Михайло Гриньків.

Мости: Актуальним залишається питання відновлення післяповеневих збитків 2008 року. Міст у Печеніжині, за обіцянкою області, планують завершити до кінця цього року. На мостах місцевого значення тривають роботи, багато вже зроблено. Народним методом встановлено міст через Лючку у Верхньому Вербіжі. На жаль, нема державного фінансування для відновлення моста у Воскресинцях. Аби вирішити проблему, в районі прийнято рішення: облаштувати підвісний пішохідний перехід, для якого вже закуплено троси. До кінця грудня роботу планують завершити. Щодо берегоукріплення у Сопові, листи з обґрунтуванням потреби цих робіт направлено у відповідні обласні установи. Роботи заплановано на 2012 рік.

Будівництво: Район активно розбудовується. У Спасі побудовано найкращий в області спортивний зал, чудовий дошкільний навчальний заклад. Триває будівництво поліклініки у Коломиї, яке мають намір завершити у 2012-2013 роках. Це буде заклад європейського зразка, де зможуть отримати якісні послуги мешканці і міста, і району. Продовжується ремонт центральної районної лікарні, за Кіотським договором ремонтуватиметься дитяча лікарня. Сучасний ремонт зроблено в пологовому будинку, всі ФАПи у районі — в належному стані. Принагідно Михайло Негрич почув у прямому ефірі подяку від глядачки, яка лікувалась у кардіологічному відділенні ЦРЛ, де після ремонту — сучасні, європейські умови для пацієнтів.

Щодо будівництва шкіл у П’ядиках, Малому Ключеві, Дебеславцях — ці питання вирішуватимуться у перспективі в міру фінансування. Так само і з недобудовою садка у Гвіздці, де для завершення робіт треба 26 млн грн. Таких коштів район не має, тож вирішили знайти разом із селищним головою приміщення, яке можна відремонтувати і переобладнати під садочок.

Інвестиції: В цьому напрямі теж чимало напрацювань. Заплановано відкрити у так званому «поштовому ящику» Товмачика спільне з румунською фірмою підприємство з металообробки. Триває переговорний процес зі створення спільного деревообробного підприємства. Гарно зарекомендувала себе австрійська фірма АВЕ, яка обслуговує мешканців наших сіл і селищ. Завдяки інвестиціям німецького бізнесмена пана Шумана, центральна районна лікарня поповнилась обладнанням на 1,5 млн грн.

Загалом, під час теледіалогу Михайло Негрич відповів на багато різних питань як районних, так міських мешканців. Люди переконались: вони не самі зі своїми проблемами, їх чують, їм допомагають.

Джерело: "Вільний голос"