друкувати


Профтехосвіта Прикарпаття на чільному місці у рейтинговому списку України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-12 03:45:27

Профтехосвіта Прикарпаття на чільному місці у рейтинговому списку України. Наша область єдина, котра спромоглася виконати у цьому році держзамовлення на 100%.

Студентів місцевим училищам не бракує. Натомість є чимало проблем. Нині підготовку робочих кадрів на Івано-Франківщині здійснюють 22 професійно-технічні заклади. Їх керівники нарікають — найболючіше питання — застаріла матеріально-технічна база.

Влада про проблеми профтехосвітян знає. Однак чиновники кажуть — така ситуація в усій країні. У цьому році на профтехосвіту держава виділила 90 мільйонів гривень. Цих грошей в основному вистачає лише на зарплати вчителям, стипендії учням та оплату енергоносіїв. Відтак доводиться «виживати» власними силами.

Попри недостатнє фінансування директорів училищ турбує і подальше працевлаштування їх учнів. Кажуть, нині це також вагома проблема. Водночас представники влади запевняють — понад 80% випускників ПТУ постійним місцем роботи забезпечують. Для цього налагодили співпрацю із центром зайнятості та роботодавцями.

Аби знайти спільний знаменник подолання проблем представники профтехосвіти зібралися на Всеукраїнську нараду. Упродовж двох днів на Прикарпатті місцеві директори училищ разом з колегами з різних регіонів будуть обмінюватися досвідом роботи та обговорювати шляхи реформування галузі.

Джерело: Радіо «Західний полюс»