друкувати


Всі турботи відходять на другий план, коли в родину приходить рак

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-11 05:45:56

Всі турботи відходять на другий план, коли в родину приходить рак. На Прикарпатті проживає 90 дітей з цим страшним діагнозом, як правило це малюки до 6-ти років.

У 4-річного Святослава 8 місяців тому виявили гострий лімфобластомний лейкоз. Хлопчик вже лікувався у Києві, тепер проходить останні процедури хіміотерапії в обласній дитячій лікарні. Мама розказує найстрашніше уже позаду, дитина практично здорова. А починалося все зі звичайного занедужання.

На поточній хіміотерапії в обласній дитячій лікарні знаходиться зараз 10 дітей. Ця процедура надзвичайно вартісна. Все залежить від складності хвороби, В окремих випадкам достатньо 40 тисяч гривень, в інших і 100 тисяч євро замало.

Аби допомогти дітям отримати шанс на життя, батькам доводиться благати доброчинців. Зі свого боку медики намагаються забезпечити ліками з двох діючих програм, однак не завжди це вдається.

За 8 місяців цього року порівняно з минулим в області вдвічі зросла кількість лейкемій. Частка виживання від цієї хвороби за статистикою 70%. Однак медики продовжуть боротьбу за кожен відсоток. Для цього потрібна високодозова складна хіміотерапія. А вона в свою чергу вимагає належно оснащеного приміщення.

Наразі Івано-франківщина чи не єдина з усіх областей України,яка не має спеціалізованого онкогематологічного відділення. На його створення потрібно більше двох мільйонів гривень.

Джерело: Радіо «Західний полюс»