друкувати


Вперше надходження до зведеного бюджету Івано-Франківщини перетнули рубіж у 3 млрд грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-11 03:45:44

Протягом січня-вересня 2011 року органами державної податкової служби Івано-Франківської області зібрано платежів до зведеного бюджету у сумі 3 млрд 188,5 млн грн, що на 1 млрд 71 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

При цьому, надходження до Державного бюджету склали 2 млрд 119,7 млн грн, до місцевих бюджетів – 1млрд 68,9 млн гривень. Це, відповідно, на 72,7% і на 20% більше показників минулого року.

У структурі надходжень до державного бюджету левова частка поступлень, а це більше 77 відсотків, належить промисловій галузі. Тут лідирують підприємства, діяльність яких пов’язана з добуванням вуглеводнів із величиною поступлень в сумі понад 1,2 млрд грн, виробництвом і розподіленням електроенергії, газу, тепла та води – 196,5 млн грн, а також підприємства обробної промисловості, які поповнили бюджет на суму більше 220 млн гривень.

Суб’єктами господарювання сфери торгівлі у січні-вересні п.р. сплачено до державного бюджету 250,7 млн грн, що на 86% більше показника минулого року та становить близько 12% від загальної суми поступлень по області.

«Такого значного у цьому році поповнення державної скарбниці, як для Прикарпаття, досягнуто у переважній мірі завдяки зростанню обсягів промислового виробництва в області, упередженню схем ухилення від оподаткування, створенню сприятливих умов для добровільної сплати податків та вдосконаленню сервісу обслуговування бізнесу», - коментує голова ДПА в Івано-Франківській області Віктор Рахміль.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області