друкувати


М.Вишиванюк: Сьогодні право на пільги має третина українців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-10 10:30:43

Кожен третій українець сьогодні має право на отримання гарантованих державою соціальних пільг. Про це заявив в суботу голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, який озвучив спеціально підготовлену для нього тематичну довідку.

Відповідно до вказаного документу, пільги на сьогоднішній день в Україні мають 13,2 мільйона осіб. З них 2,6 мільйона підпадають під дію законодавства про соціально-правовий статус осіб, постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС.

«Коли почали розбиратись, – продовжує губернатор, – чимало посвідчень – липові. Є навіть люди 1980 року народження, які мають посвідчення ліквідаторів аварії на ЧАЕС».

Сам очільник Прикарпаття зізнався, що давно вже міг мати статус … учасника бойових дій, оскільки кілька днів провів у зоні воєнного конфлікту в республіках колишньої Югославії. З його слів, деякі його колеги по роботі у владі, в тому числі значно вищі, ніж він, за посадою, не оминули скористатись цією можливістю. У пана Вишиванюка ж, за його власними словами, отримати такий статус не піднялась рука, оскільки він вважає, що на фоні злиднів, в яких живуть мільйони пенсіонерів та тисячі інвалідів, користуватись отриманими в такий спосіб пільгами – це не правильно. Так само, як неправильно, на думку голови ОДА, коли пільгами з 50%-ної оплати комунальних послуг та послуг телефонного зв’язку користуються прокури міст.

Як стверджує Михайло Васильович, на сьогоднішній день держава не може забезпечити виплати з бюджетів по усім пільгам, оскільки такі виплати склали б близько 300 мільярдів гривень, а відтак на те, щоб усі ці кошти виплатити, не вистачить бюджету, а отже не вистачить грошей на виплату зарплат бюджетникам та пенсій.

Автор: Сергій БІЛИЙ