друкувати


У Івано-Франківська з’явилися шанси отримати ліміти на газ завчасно

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-06 02:45:15

У Івано-Франківська з’явилися шанси отримати ліміти на газ ще до старту опалювального сезону. У мерії запевняють, що угода про поставку блакитного палива вже готова. Щоправда наразі не підписана «Нафтогазом».

Водночас допомогти місцевому «Теплокомуненерго» та іншим боржникам з цілої України вирішили в уряді. Кабмін обіцяє реструктуризувати накопичені за минулий рік борги на найближчі 5 років. А це — мінус 29 мільйонів гривень проблем для Івано-Франківська. Наразі невирішеним залишається питання про сплату за газ, спожитий у 2011 році на суму 15 мільйонів гривень. Тим часом в уряді дали розпорядження запускати котельні вже 10 жовтня.

Поки залишається неясність з лімітами на газ, житловий фонд Івано-Франківська до опалювального сезону готовий на 100%. Усі 1700 будинків мають відповідні паспорти готовності. Щоправда напередодні холодів комунальники не встигають запланований ремонт доріг, міжбудинкових проїздів та підвальних розгалужень і дахів.

У цій ситуації міський голова дорікнув депутатам. Адже в цьому році обранці вперше детально погоджували усі видатки з міського бюджету. Це, на думку Віктора Анушкевичуса, змарнувало цінний час.

Ще однією проблемою комунальної галузі міста напередодні зими є недостатня кількість піску та солі для боротьби з ожеледицею. Івано-Франківську потрібно закупити ще 3 тис тонн піску і 750 тонн солі. Однак коштів на ці видатки, а це 700 тис грн, в бюджеті наразі немає.

Джерело: Радіо «Західний полюс»