друкувати


«Філадельфійський експеримент» по-іванофранківськи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-06 11:30:22

Пам’ятаєте історію про «Філадельфійський експеримент»? Ну це коли в Америці у 1943 році в наслідок експериментів з елетромагнітним полем цілий військовий корабель зник в одному і за мить матеріалізувався в іншому місці – за кілька десятків кілометрів від вихідної точки. Цю історію (чи то легенду) багато хто схильний пов’язувати з діяльністю Альберта Енштейна та практичним застосуванням результатів досліджень легендарного Ніколи Тесли.

Щось подібне трапилось днями на вулиці Пилипа Орлика в Івано-Франківську, де за одну ніч – з суботи 1-го на неділю 2-го жовтня з майданчику для збирання твердих побутових відходів раптом зникли одразу всі три сміттєві контейнери та сітка для збирання ПЕТ-пляшки. І не просто зникли, а перемістились в район вулиці Ленкавського, від якої до місця зникнення проліг хоча й не в десятки кілометрів, проте також добрячий кавалок шляху.

Втім, на відміну від «Філадельфійського експерименту», таємницю якого не розгадано і досі, таємницю «телепортації» івано-франківських контейнерів правоохоронці та комунальники, схоже, таки розгадали. Як повідомила начальник міської служби оперативного реагування Тетяна Клочко, є підстави підозрювати у нічному переміщенні ємностей для ТПВ мешканців будинків, що прилягають до сміттєзбирального майданчика на вулиці Пилипа Орлика. Останнім не до вподоби, що прямо під їх вікнами розташовано сміттєзвалище. Певно, добряче вже допекло цим людям сусідство зі смітниками, якщо вони не полінувались віднести їх так далеко від власного дому.

Автор: Сергій БІЛИЙ