друкувати


Парламент не буде переглядати закон про скасування переходу на зимовий час

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-05 01:42:51

Голова найчисельнішої фракції у Раді запевнив, що парламент не стане переглядадти рішення щодо скасування переходу на зимовий час.

Лідер фракції Партії регіонів у Раді Олександр Єфремов заявив, що під час ухвалення парламентом рішення про відміну зимового часу проводилися всі консультації з Міністерством охорони здоров'я.

Про це він заявив, коментуючи заяву міністра з надзвичайних ситуацій Віктора Балоги щодо недоречності ухвалення такого рішення.

"Коли ми ухвалювали дане рішення, то ми отримували заключення від Міністерства охорони здоров'я, яке підтвердило, що рішення парламенту позитивно впливає на здоров'я наших людей", - наголосив Єфремов.

При цьому глава фракції ПР запевнив, що парламент не збирається переглядати це своє рішення.

"Ми жодні питання по перегляду розглядати не будемо", – сказав він.

Нагадаємо, Віктор Балога запропонував перейти на зимовий час у 2011 році, а в 2012 - уже не переходити на літній час.

Раніше глава правління Української біржі Олег Ткаченко зазначив, що відмова від переходу на зимовий час завдасть шкоди біржовій торгівлі в Україні.

На Львівщині заявили про намір перейти на "власний час", якщо Рада не скасує постанову "Про зміну порядку обчислення часу на території України".

Бютівець Сергій Терьохін 21 вересня зареєстрував у парламенті законопроект "Про застосування тимчасових поясів на географічній території Україні", в якому пропонує повернути перехід на зимовий час.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада ухвалила постанову "Про зміну порядку обчислення часу на території України" і Україна тепер назавжди лишиться у літньому часі.

Джерело: ТСН