друкувати


Упродовж вересня мешканці Прикарпаття добровільно здали в міліцію 135 одиниць зброї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-05 03:10:21

На Івано-Франківщині завершився місячник добровільної здачі незареєстрованої зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових матеріалів.

Протягом вересня в органи міліції зголосилися майже 90 мешканців краю, які відгукнулися на пропозицію правоохоронців позбутися своїх тривог, пов’язаних із зберіганням вдома незареєстрованих у встановленому порядку мисливських рушниць, зразків саморобної та іншої зброї. Як відомо, у період проведення акції громадяни, які добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняються від будь-якої відповідальності.

За повідомленням управління громадської безпеки УМВС України в Івано-Франківській області, в міліцію добровільно здано 135 одиниць зброї, в тому числі 34 – нарізної армійських зразків і 74 – мисливської гладкоствольної, а також 43 одиниці газових пістолетів та револьверів, 12 – саморобної зброї.

Ще однією особливістю проведення місячників добровільної здачі зброї була можливість громадян зареєструвати цю зброю в особисте користування відповідно до правил та умов, встановлених законодавством. 48 мешканців області, які виявили бажання стати власниками мисливської зброї, що дотепер була незареєстрованою, вже оформили або оформляють необхідні документи і володітимуть мисливськими рушницями на легальних підставах. Кожна рушниця має пройти перевірку щодо технічної справності та іншу перевірку, відтак буде зареєстрована відповідно до чинного законодавства.

Міліція Івано-Франківщини сподівається на правосвідомість громадян щодо питань, пов’язаних із зберіганням зброї. Позиція правоохоронців полягає насамперед у тому, щоби у власності громадян була виключно зареєстрована зброя, яка зберігатиметься згідно з певними умовами та правилами. В іншому випадку, міліція й надалі здійснюватиме активні заходи з виявлення та вилучення з обігу нелегальної зброї. Мета цієї роботи – запобігти фактам використання вогнепальної зброї у скоєнні злочинів, унеможливити випадки потрапляння цієї зброї в руки осіб з неадекватною поведінкою або які мають злочинні наміри, уберегти громадян, і насамперед дітей, від нещасних випадків, пов’язаних з необережним поводженням зі зброєю.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області