друкувати


Руслоочисні та руслорегулювальні роботи тепер будуть під жорстким контролем

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-05 02:45:45

Руслоочисні та руслорегулювальні роботи тепер будуть під жорстким контролем. На останній сесії Івано-Франківської обласної ради депутати таки прийняли рішення про порядок їх проведення та 20% відрахування в бюджети сільських рад.

Дане питання набуло актуальності після останніх повеней. Фахівці кажуть: паводки зумовлюють наноси ґрунту, створюють штучні острівки, вода шукає нового русла, отож щороку Прикарпаття втрачає до 10 гектарів родючої землі. Тепер руслоочисні роботи будуть систематизовані.

Чіткий контроль даного питання з боку різних служб допоможе вирішити ще одну наболілу проблему - несанкціонований відбір з річок області піщано-гравійної суміші.

Питання відрахувань до сільської казни депутати піднімають не вперше, раніше говорили про квоту 5%, однак затвердили таки 20%. Крім того ділянка для руслоочисних робіт виділятиметься на конкурсних засадах. Також чітко обумовлюватиметься об'єм вибраного піску та гравію. Коли всі ці механізми запрацюють на повну силу, фахівці розглянуть також питання переробки піщано-гравійної суміші на фракцію, яка б могла використовуватися для будівництва доріг.

Джерело: Радіо «Західний полюс»