друкувати


Жюрі "Оберегів" обирає переможців конкурсної програми фестивалю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-04 03:30:43

Тут дозволено бути присутніми лише втаємниченим. Тобто членам журі V Міжнародного фестивалю національної класики на сцені театрів ляльок «Обереги». Поруч із досвідченими працівниками культури та мистецтв — івано-франківські школярі. Вони увійшли до спеціального дитячого журі — нововведення «Оберегів».

Наймолодшому з них — 8 років, найстаршому — 15. Різниця у віці дається взнаки — зізнаються юні судді фесту. Смаки щодо вистав не завжди співпадають. Солідарні в одному — робота в журі непроста. Адже довелося переглянути впродовж 5-ти днів 18 вистав.

З дорослим журі дитяче не радиться. Кожне з них тримає свої симпатії та вподобання у таємниці. Результати порівнюють лише на фінальному обговоренні. Очільниця дорослого журі — львів'янка Світлана Максименко наголошує на іншому — важливо, що «Обереги» взагалі повернулися. Адже кожен фестиваль по-своєму потрібен, однак цей — особливо.

У бочці меду — не без ложки дьогтю. Гості «Оберегів» з інших країн нарікають на українські кордони та митниці. Кажуть, приїхати на «Обереги» було складніше, аніж до Білорусі. Тому почали сумніватися у подальшій співпраці з івано-франківським театром ляльок імені Марійки Підгірянки.

Джерело: Радіо «Західний полюс»