друкувати


«Карпатнафтохіму» дозволили розвідку соляного родовища

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-04 11:30:55

Друге пленарне засідання сесії Івано-Франківської обласної ради відзначилося роздачею різноманітних дозволів. Справжню живу і чи не єдину масову дискусію викликало питання надання згоди підприємству «Карпатнафтохім» проводити геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку Верхньо-Струтинського родовища кам'яної солі.

Перед засіданням під стінами ОДА зібралися мешканці Рожнятівського району,які прохали обранців не голосувати за це. Окремі представники виступили безпосередньо в сесійній залі.

Такі закиди генеральний директор «Карпатнафтохіму» Сергій Чмихалов назвав абсурдними і заявив,що підприємство за законом не повинно домовлятись з населенням, а має лише отримати дозвіл від обласної ради на вивчення родовища. Крім того запевнив, що територія, яку хочуть досліджувати знаходиться за межами населеного пункту, тому побоювання людей безпідставні. І найголовніше, каже Чмихалов, це лише геологічне вивчення, яке покаже, чи взагалі є зміст вкладати гроші в розробку.

Думки депутатів з цього приводу розділилися. Порцію на користь позитивного вирішення цього питання додав голова Рожнятівської районної ради Анатолій Дирів. Він підтвердив слова Чмихалова про віддаленість майбутніх розробок від села, та неабияку вигоду для району в інвестиційному плані.

Оскільки дане питання через конфліктну ситуацію облраді пролежало вже 2 роки, обранці вирішили таки поставити на ньому жирну крапку. Прийняти рішення на користь «Карпатнафтохіму» депутатів остаточно переконав колоритний виступ губернатора.

Розчарованих мешканців Михайло Вишиванюк запевнив, що у випадку негативної оцінки даних досліджень екологічною комісію, сесія обласної ради матиме повне право усі роботи призупинити.

Джерело: Радіо «Західний полюс»