друкувати


Івано-Франківські ЖЕО не справляються з пожежною безграмотністю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-29 10:30:03

У керівників івано-франківських ЖЕО знову «зальот». Як виявили компетентні структури, їх працівники не тільки не в достатній мірі прибирають прибудинкові території та сходові клітки закріплених будинків, погано обслуговують внутрішньобудинкові мережі, не контролюють своєчасний вивіз сміття, деруть завеликі гроші і приводять замало призовників на збірні пункти військкомату, вони ще й недостатньо… навчають людей гасити пожежі.

Так-так. Функція навчати людей протипожежній безпеці також є у великому переліку обов’язків житлово-експлуатаційних організацій. Звісно, відбувається таке навчання не у вигляді семінарів, лекцій чи аудіо-курсів за методом Ілони Давидової, а у вигляді обладнання в доступних для широкого загалу місцях кутків пожежної безпеки.

Втім, обладнувати такі кутки керівники ЖЕО або не вміють, або не хочуть, бо, як зазначив днями начальник сектору держпожежнагляду Івано-Франківського міського відділу МНС майор служби цивільного захисту Василь Болотенюк, проведені позапланові перевірки виявили, що кутки пожежної безпеки в більшості ЖЕО не відповідають встановленим вимогам або ж розташовані не на видноті.

Отака-то халепа. Тож тепер керівникам ЖЕО доведеться відірвати наявні у них сили та засоби від підтримання в чистоті дворових територій та в робочому стані будинкових систем і кинути їх на боротьбу з протипожежною «безграмотністю».

Та це ще не все. Як повідомив вчора, під час оперативної наради в міськвиконкомі перший заступник Івано-Франківського міського голови Зіновій Фітель, до керівників ЖЕО є суттєві претензії також у керівництва міського військкомату. Тож вже за тиждень на них чекає серйозна розмова про те, як треба переконувати призовників у необхідності виконання свого конституційного обов’язку перед Батьківщиною.

Автор: Сергій БІЛИЙ