друкувати


90% пожеж у івано-франківських підвалах стаються через безхатченків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-28 06:30:02

Кількість пожеж у місті Івано-Франківська цьогоріч різко зросла порівняно з відповідним періодом минулого року. Про це розповів днями головний пожежний наглядач обласного центру майор служби цивільного захисту Василь Болотенюк.

З його слів, від початку року в місті зафіксовано 277 пожеж, що на 104 більше, ніж в період з січня по вересень минулого року. Значна частина цих загорянь – 29 трапилась у підвалах івано-франківських багатоповерхівок. При цьому у більш, як 90 відсотках випадків причиною пожеж стало необережне поводження з вогнем місцевих безхатченків, які давно вже облюбували міські підвали в якості місць проживання.

Та з «бомжів», як то кажуть, взяти нічого. А от справжніми винуватцями того, що у підвалах стаються пожежі, є, на думку пана Болотенюка, керівники міських ЖЕО, які не вжили заходів для того, щоб входи до підвалів та горищ багатоповерхівок були зачинені.

Це, зокрема, виявили позапланові перевірки протипожежного стану підвальних приміщень та горищ, які були проведені співробітниками МНС у вересні цього року і знайшли аж 163 порушення чинних вимог пожежної безпеки. Найбільше «проштрафились» ЖЕО №№ 2, 4, 7 та 9, на території яких було найбільше незачинених підвалів.

«Слід зазначити, – додав В.Болотенюк, – що керівники ЖЕО в цілому з розумінням поставились до наших зауважень і виправили більшість порушень. Проте ще є недоліки в окремих будинках на вулицях Пулюя, Вовчинецькій, Гетьмана Мазепи, Коновальця тощо, викликає занепокоєння протипожежний стан 12-ти та 14-типоверхових будинків по вулиці Набережній».

Автор: Сергій БІЛИЙ