друкувати


«Знаємо, за що платимо» — така ідеологія реформи ЖКГ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-22 02:30:15

«Знаємо, за що платимо» — така ідеологія реформи ЖКГ. На останній сесії Івано-Франківської міськради депутати затвердили структуру, періодичність та строки надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій. Назва велика, зміст простий. Кожна із комунальних послуг тепер матиме чіткі вимоги.

Контроль за наданням компослуг актуальний, як ніколи. Нинішню роботу ЖЕО не зі слів, а на власній шкірі, ось уже 20 років відчувають мешканці вулиці Пилипа Орлика, 3. Кажуть до повного ігнорування свого будинку звикли, тому самі розробили графік прибирання. Щоправда, невдоволені тим, чому мусять платити за свою ж роботу.

До таких закидів в управлінні ЖКГ ставляться скептично. Кажуть, ЖЕО працюють відповідно до правових норм. Якщо мешканцям не довподоби, мають повне право написати заяву на не виконання відповідних послуг. До таких кроків нині вдається максимум 5% івано-франківців, як правило, юридично підкованих. Аби нарікання на житлово-комунальні служби нарешті зникло, каже Микола Матіїв, він обома руками за створення структури, яка б контролювали всі ці пиитання.

Нова структура послуг зможе запрацювати лише після затвердження нових тарифів. Їх, кажуть в Єдиному розрахунковому центрі, мають намір презентувати наступного тижня. І вже у жовтні подадуть на затвердження виконавчого комітету.

Джерело: Радіо «Західний полюс»