друкувати


Дітей в Івано-Франківську більшає, а садків не дуже

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-22 09:30:56

Івано-франківські дошкільнята все далекі від 100-відсоткового охоплення дитячими садками. Про це розповіла вчора начальник управління освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому Наталія Микула.

З її слів, на сьогоднішній день в обласному центрі Прикарпаття функціонує 27 дошкільних навчальних закладів, в 280 групах виховується 7568 дітей. Ця цифра є а 3% вищою, ніж минулого року, проте цього все одного не вистачає.

Зі слів пані Микули, проблема вирішується двома шляхами: оптимізацією мережі освітніх закладів та будівництвом нових садків.

«10 років тому, - розповідає начальник управління, - фіксувався суттєвий спад народжуваності і тому було вирішено утворити школи-садки. Зараз з усіх шкіл-садків ми поступово виводимо учнів молодших класів. Крім того, цього року ми створили 7 нових дитсадкових груп – в дошкільному навчальному закладі №22, школі-садку №3 та в дошкільному навчальному закладі №20. Практикуємо також відкриття груп короткострокового перебування».

Поряд з цим, як стверджує головна освітянка обласного центру, вже незабаром в місті буде відкрито дошкільний навчальний заклад № 17 по вулиці Вовчинецькій, 210, який перебуває на реконструкції після повернення з володіння Коледжу статистики, триває будівництво дитячих садків в приміських селах Вовчинці та Хриплин, в планах – будівництво садків у селах Крихівці та Угорники.

Автор: Сергій БІЛИЙ