друкувати


На Івано-Франківщині триває підготовка до опалювального сезону

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-21 09:30:13

На засіданні колегії Івано-Франківської облдержадміністрації 19 вересня одним з основних стало питання про стан готовності підприємств паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Руслан Гусак, соціальні заклади області (школи, дитсадки, лікарні, будинки культури) практично повністю готові до початку опалювального сезону. Потрібно звернути увагу на оформлення паспортів будинків комунальної форми власності.

«Якщо такі паспорти не будуть виготовлені, підписані та подані в інспекцію архітектурно-будівельного контролю, це означає, що будинки не готові до осінньо-зимового періоду», - сказав Руслан Гусак.

Голова облдержадміністрації, звертаючись на колегії до голів райдержадміністрацій та районних рад, наголосив: «Об'їдьте, подивіться! Якщо десь є проблеми, не треба їх ховати, навпаки - підняти на щит і своєчасно врегулювати, вплинути на той чи інший момент, поки є тепло, поки люди не хукають в руки». Михайло Вишиванюк також доручив вивчити стан справ з підготовкою до опалювального сезону у військових містечках Ценжева та Делятина.

А ось проблему із виникненням значної заборгованості «Івано-Франківськтеплокомуенерго» перед ДК «Газ України» (на сьогодні вона становить 130,4 млн. грн. при загальній заборгованості області у 151,2 млн. грн.) міська та обласна влада вирішуватимуть спільно. Інакше є загроза, як вкотре акцентувалося на колегії, у зриві опалювального сезону.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА