друкувати


В.Мацалак: Церква Володимира і Ольги згоріла через халатність будівельників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-21 10:30:56

Зокрема, як повідомив піж час вчорашньої оперативої наради міський голова обласного центру Віктор Анушкевичус, в регіональних засобах масової інформації зявилася інформація про те, що пожежний караул прибув на місце пригоди з суттєвим запізненням, на одному автомобілі і без води.

Відтак, мер доручив начальнику Івано-Франківського міського управління МНС Василю Мацалаку перевірити ситуацію і з’ясувати, наскільки адекватними загрозі були дії пожежних, починаючи від самого повідомлення про пожежу.

Відповідаючи на зауваження мера, полковник служби цивільного захисту Василь Мацалак обрав тактику зустрічних звинувачень. З його слів, причини загоряння криються у халатності, які по-перше не забезпечили будову передбаченим чинними нормативами протипожежним обладнанням, а по-друге порушили правила проведення зварювальних робіт.

Рятувальник також знайшов об’єктивні причини того, чому гасіння пожежі відбувалось так довго. Такими причинами, на його думку, є: несвоєчасне повідомлення про пожежу, недобудований стан приміщення (відсутність вікон і дверей забезпечували постійний приплив кисню, а скупчення дерев’яного будівельного устаткування всередині будівлі підживлювало вогонь горючими матеріалами) та … недопрацювання працівників водоканалу.

Виявляється, ефективному пожежогасінню завадив низький тиск у пожежних гідрантах. Тож пожежним перш, ніж приступати до своєї роботи, довелося спочатку дочекатись ремонтну бригаду КП «Івано-Франківськводоекотехпром», щоб та врегулювала тиск у водопостачальних мережах.

Як стверджує головний пожежний обласного центру, з метою недопущення подібних затримок в подальшому керівництвом міського управління МНС найближчим часом проведе спільно з водоекотехпромівцями перевірку тиску в усіх пожежних гідрантах міста.

Автор: Сергій БІЛИЙ