друкувати


На Прикарпатті зверх 4 тис роботодавців виплачують зарплату нижче мінімальної

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-20 01:03:15

Попри те, що надходження до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб в Івано-Франківській області зросли на 18 відс. проти минулого року і склали за січень-серпень ц.р. 637 млн грн питання виплати нелегальної заробітної плати потребує кардинальних змін в стратегії і тактиці протидії цьому явищу.

Про це, голова ДПА в Івано-Франківській області Віктор Рахміль повідомив вчора на засіданні колегії облдержадміністрації. Він також зазначив, що в області відслідковано 220 тисяч громадян, які впродовж останніх трьох років не отримували легальних доходів. Аналіз показників отриманих валових доходів суб’єктів господарювання в окремих сферах, кількості залучених ними найманих працівників засвідчує невідповідність декларованого розміру заробітної плати реальному стану. Це стосується ряду підприємств галузей торгівлі та будівництва.

Суто фіскальними методами подолати виплату заробітної плати в «конвертах» буде важко. Домогтися позитивного результату можна завдяки системній роботі органів влади, правоохоронних та контролюючих органів, - зазначив Віктор Рахміль.

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк також дав доручення забезпечити погашення виплати заборгованої заробітної плати на економічно активних підприємствах області до завершення поточного року.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області