друкувати


За відсутність місць для куріння — штраф 3400 гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-20 02:30:40

Набули чинності зміни до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв. За відсутність спеціально відведених для куріння місць та нерозміщення наочної інформації — штраф 3400 гривень.

Зокрема, у місцях та закладах, де куріння заборонено, має бути розміщена наочна інформація, яка складається із графічного знака про заборону куріння та тексту такого змісту: "Куріння заборонено!". У спеціально відведених для куріння місцях розміщується наочна інформація, яка складається із відповідного графічного знака та тексту такого змісту: "Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров’ю!".

У закладах громадського харчування для обслуговування осіб, які не курять, має бути відведено не менше 50 відсотків площі торгових залів таких закладів. Для суб’єктів господарювання, які не дотримуються цих вимог, передбачені значні фінансові санкції у вигляді штрафів, а саме: за необладнання спеціально відведених для куріння місць та нерозміщення наочної інформації — 3400 гривень.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК