друкувати


М.Вишиванюк впевнений, що у розробці родовища є позитиви для громади с.Верхній Струтин

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-17 10:30:46

Питання, що виникло навколо розробки родовища солі у селі Верхній Струтин на Рожнятівщині, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк на прес-конференції, 16 вересня, назвав «не економічним чи екологічним, а політичним».

«У нас є дуже багато політиків, які на основі політиканства думають, що заробляють собі дивіденди, як захисники інтересів громад на майбутні вибори», - наголосив журналістам Михайло Вишиванюк.

Якщо родовище не розроблятимуть, то, за словами голови облдержадміністрації, це призведе до зупинки виробництва полівінілхлориду в Калуші, яке і так зазнало збитків у 50 млн. грн. Адже найнеобхіднішу для роботи підприємства сировину (сіль) завозять сюди аж з Луганська.

Михайло Вишиванюк впевнений, що у розробці даного родовища є позитиви для громади села Верхній Струтин. Спрямовані на розробку інвестиції у 36 млн. дол. сприятимуть наповненню бюджету, створенню робочих місць, побудові об'єктів соціально-культурного призначення.

«Ми повинні думати про свою економіку, тим більше, що Президент України акцентує увагу на проведенні адміністративної реформи, передачі більших прав територіальній громаді, - підкреслив голова облдержадміністрації. - Тепер територіальна громада буде думати, за що жити, виживати, будувати і як заробляти».

Водночас Михайло Вишиванюк зазначив, що план розробки видобутку солі у Верхньому Струтині має отримати чітке наукове обґрунтування у Академії наук України, куди обласна влада спрямує відповідне звернення.

«Якщо Академія наук дасть наукове обґрунтування, що це є небезпечно для населених пунктів, ми обов'язково на другий день цю роботу закриємо», - пообіцяв керівник виконавчої влади Прикарпаття.

Довідково: Як зазначалося на 9 сесії Івано-Франківської обласної ради, 16 вересня, в розвиток села Верхній Струтин Рожнятівського району інвестори планують вкласти 12 млн грн.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА