друкувати


Брудне волосся корисне для здоров'я

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-16 10:45:23

Американські вчені з'ясували, що брудне волосся корисне для здоров'я.

У ході дослідження, проведеного в Університеті Міссурі (США), було встановлено, що секрет сальних залоз, які покривають немите волосся, виконує важливу захисну функцію - поглинає озон, який може завдати серйозної шкоди здоров'ю людини. У великих концентраціях озон здатний викликати подразнення дихальних шляхів, пошкоджувати легені й навіть призвести до летального фіналу, пише sunhome.ru.

У результаті 24-годинного експерименту було виявлено, що немите людське волосся в середньому поглинало озону в сім разів більше, ніж чисте. Проте остаточно встановити, наскільки великий цей захисний ефект, ученим не вдалося. Додаткові дослідження показали, що в результаті взаємодії з озоном у немитому волоссі утворюються летючі поєднання, також здатні викликати подразнення дихальних шляхів.

Про те, що в брудному волоссі - сила, нас переконують не вперше. Прикладом може стати Пенні Уейнберг - англійка, що перестала мити голову 1994 року. Під час підготовки до випускних іспитів їй катастрофічно не вистачало часу на догляд за волоссям, і дівчина перестала обтяжувати себе нескладними процедурами. Уже через місяць вона з подивом виявила, що її волосся перестало бути жирним, а стало навпаки сильним і придбало природний блиск. Експеримент затягнувся на роки. Сама Пенні стверджує, що якість шевелюри незмінно поліпшується.

Джерело: Gazeta.ua