друкувати


Коломийська ОДПІ: До уваги платників податку на додану вартість

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-16 11:30:40

Коломийська ОДПІ звертає увагу, що з 1 липня 2011 року платники ПДВ зобов’язані реєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній складає понад 100 тисяч гривень.

Нагадуємо, що відповідно до пункту 201.10 статті 201 розділу V Податкового кодексу України при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку-продавець товарів/послуг зобов’язаний надати покупцю податкову накладну після реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних. Відсутність факту реєстрації податкових накладних та порушення порядку її заповнення не дає права покупцю на включення сум ПДВ до податкового кредиту. Податкові накладні з ПДВ на суму понад 1 млн грн вносяться до реєстру з 1 січня 2011 року, на суму понад 500 тис. грн - з 1 квітня 2011 року. В майбутньому обов'язкові до реалізації обсяги ПДВ визначатимуться за таким графіком: понад 10 тис. грн - з 1 січня 2012 року.

Податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних.

Відповідно внесених змін до Податкового кодексу після 6 серпня 2011 року платники ПДВ мають зареєструвати податкові накладні або розрахунки коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних не пізніше двадцяти календарних днів, наступних за датою їх виписки.

Джерело: Відділ адміністрування ПДВ Коломийської ОДПІ