друкувати


Вогонь забрав цьогоріч життя понад півсотні прикарпатців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-15 02:30:39

54 людських життя забрав цьогоріч на Прикарпатті вогонь пожеж. Про це розповів сьогодні, під час прес-конференції, присвяченої відзначенню Дня рятівника, начальник Управління МНС України в Івано-Франківській області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький.

З його слів, вказана цифра є на 61% вищою, ніж за відповідний період минулого року і це не може не насторожувати. За даними УМНС, майже 90% загиблих у вогні - це люди літнього віку, безпритульні громадяни та особи, які зловживають алкоголем. На жаль, не оминула лиха участь і двох дітей.

Найпоширенішими причинами пожеж з летальними наслідками є необережне поводження самих загиблих з вогнем; порушення правил обладнання та експлуатації печей, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроустановок.

Загалом же від початку року на Прикарпатті сталося майже 1100 пожеж, найбільше з яких трапилось в обласному центрі, Тисменицькому, Косівському, Коломийському районах та місті Коломия. Близько 70% усіх пожеж сталося в житловому секторі, переважно між 22-ю годиною вечора і 6-ю ранку та у зимово-весняний період.

Автор: Сергій БІЛИЙ