друкувати


Секретар Івано-Франківської міськради за муніципальну поліцію, а мер … проти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-14 10:30:18

Порядок в центральній частині Івано-Франківська зможе навести тільки муніципальна поліція, - переконаний секретар Івано-Франківської міськради Руслан Марцінків.

З його слів, міліція і муніципальна інспекція з благоустрою не можуть здолати численних поршників громадського порядку, якими чиновник вважає в тому числі і власників велоатракціону та дитячих автомобільчиків на Вічевому майдані обласного центру. А відтак слід набрати «нормальних хлопців», які, хоча й не матимуть права носити вогнепальну зброю, проте реально зможуть, на думку пана Марцінківа, навести в місті порядок.

Структура, про яку йдеться, за задумом секретаря міськради, має поєднати функції охорони громадського порядку та інспекції з благоустрою. Відповідно і для фінансування нової структури необхідно об’єднати кошти, які виділяються з бюджету на потреби муніципальної інспекції з благоустрою та громадського формування з охорони громадського порядку «Штаб».

Р.Марцінків запропонував винести на розгляд найближчої сесії міської ради, яка відбудеться 15 вересня, проект положення про нову структуру. Втім, Івано-Франківський міський голова ідею секретаря міськради не підтримав, зазначивши, що питання створення муніципальної поліції є достатньо складним і підготувати його на найближчу сесію наразі не можливо. Разом з тим, він закликав правоохоронців та комунальні контролюючі структури вживати більш рішучих заходів для усунення порушень благоустрою міста та підтримання громадського порядку.

Автор: Сергій БІЛИЙ