друкувати


Чому люди бояться йти до психолога

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-13 04:30:27

Багато з людей, що страждають від депресії, бояться йти до лікаря навіть не через діагноз, а через те, що їм доведеться приймати антидепресанти. Такий несподіваний висновок зробили вчені, чим поділилися на сторінках наукового журналу Annals of Famіly Medіcіne.

Співробітники Університету Каліфорнії (США) досліджували стан 1054 дорослих людей. Всі вони мали явні симптоми депресії та інших відхилень, однак не поспішали звертатися за професійною допомогою, приховуючи від лікарів свої проблеми. Учених цікавило, чому так чинили пацієнти.

З досліджуваних людей 43% зізналися, що вони насправді не хотіли розповідати лікареві про симптоми своєї депресії. Притім, їх переважно турбував наступний момент: вони боялися призначення антидепресантів. Про це відкрито заявили 23% опитаних. А 16% вважали, начебто з емоційними труднощами їм під силу впоратися самостійно, адже це не робота лікаря. Ще 16% переживали із приводу того, що запис про діагностовану депресію зіпсує медичну карту.

"Це дослідження буде корисним із погляду розуміння поведінки пацієнтів", - відзначив доктор Хеллерштейн із Психіатричного інституту Нью-Йорка й медичного центра Колумбійського університету.

Джерело: Освітній портал