друкувати


Проект «Коломийська бібліотека» налічує 10 унікальних видань

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-09 01:30:33

Ми неодноразово розповідали про науково-культурологічний проект «Коломийська бібліотека», який три роки тому стартував у писанковому місті.

Ініціював його заслужений працівник освіти і науки України, директор Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, відомий краєзнавець та філокартист Валерій Ковтун.

Допомагають втілювати в життя велике захоплення вченого такі ж ентузіасти-коломиєлюбці, як Микола Савчук, Микола Васильчук, Степан Андріїшин, Мирослава Кочержук, Василь Нагірний та Мирослав Ясінський.

Сьогодні вже вийшли друком 10 унікальних видань книжкової серії про Коломию. Останнє — "Недавні історії давнього міста". В основу книги лягли телепрограми відомого журналіста, історика, краєзнавця Василя Нагірного.

Як написав у передмові до “Коломийської бібліотеки” заслужений артист України, відомий сміхованець та журналіст Микола Савчук: "Це науково-популярні й художні книжки давніх і нинішніх авторів про Коломию, про різні її епохи. Це переклади, які залишилися невідомими. Це щоденники. Це передруки, які розсипані по давніх часописах і збірниках та нарешті зібрані докупи. Це розповіді про тих, хто жив у цих сірих каменицях і ходив міською бруківкою 100 чи 200 літ тому. Це захоплюючі нариси про сучасників, про талановитих і цікавих коломийців. Це, можливо, фотоальбоми і презентовані колекції…».

Слово Миколі Савчуку:

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК