друкувати


Влада Івано-Франківська готує чергові земельні ділянки для аукціону

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-09 11:30:24

В Івано-Франківську перевиконання поступлень від земельного податку та орендної плати, і не вистачає грошей з продажу ділянок. Про це повідомили у мерії.

Зокрема від початку року земельного податку зібрано 13 з половиною мільйонів — на 500 тисяч більше, аніж очікувалось. За оренду комунальної землі казна отримала 15 мільйонів — це 107 відсотків від очікуваної суми.

Водночас підприємці не поспішають викуповувати ділянки, на яких розташований їхній бізнес. Такі операції здійснюють лише малі підприємці.

Від продажу землі наразі поступило лише 5 мільйонів гривень, при плані — 37 мільйонів. Єдина надія виправдати бюджетні очікування — земельний аукціон. Чиновники вже виготовляють відповідну документацію на невеликі ділянки на вулицях Довженка, Пулюя та Симоненка.

Щоправда, за прогнозами експертів, навіть якщо аукціон буде вдалим, на ньому вдасться вторгувати не більше шести мільйонів гривень. Якщо у мерії встигнуть виготовити документацію, на продаж з-під молотка землю можуть виставити в кінці листопада чи на початку грудня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»