друкувати


Прикарпатські чорнобильці знову вийшли на мітинг під стіни ОДА

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-09 09:30:36

Прикарпатські чорнобильці знову вийшли на мітинг під стіни ОДА. Кажуть, Пенсійний фонд відбирає у них ті здобутки, котрих вони домоглися через судові тяганини.

Йдеться про постанову Верховної ради, згідно з якою кабмін встановлює розмір виплат на свій розсуд. Відтак ліквідаторам зменшують пенсії, незважаючи навіть на рішення представників Феміди. Такі дії — неправомірні та протизаконні.

Однак представники обласного Пенсійного фонду запевняють — діють цілком законно. Ліквідаторам, які вибороли право отримувати пенсії у розмірі встановленому представниками Феміди, їх виплачують вчасно і в повному обсязі. Невдоволені лише ті чорнобильці, у яких в постанові суду є формулювання «до внесення змін в законодавство України». До того ж правомірність роботи Пенсійного фонду перевіряє спеціальна комісія.

Результати перевірки надійдуть до Міністерства праці та соціальної політики в понеділок. Утім чорнобильці налаштовані рішуче. Якщо їхні права не забезпечать, то обіцяють блокувати роботу Пенсійного фонду та масові протестні акції.

Джерело: Радіо «Західний полюс»