друкувати


Фізичні вправи допомагають відчути себе ситим

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-08 03:45:49

Учені з'ясували, що фізичні навантаження пов'язані з відчуттям насичення. Як виявилось, унаслідок тренувань підвищується чутливість у нервових клітин. Звідси - відчуття насичення і у результаті скорочення об'єму споживаних калорій. Тому з точки зору втрати ваги заняття дають подвійний вплив, пише The Times of India.

Група дослідників під керівництвом Хосе Баррето С.Карвалейра з Бразільського Університету Кампінас поділилася своєю знахідкою на сторінках журналу Public Library of Science-Biology. За підрахунками експертів, розуміння подібних процесів може змінити життя більше 40% людей у всьому світі, що страждають від зайвої ваги.

Підвищене вживання жиру, вважається, порушує сигнал, який передають нейрони, що контролюють відчуття насичення, в область мозку під назвою гіпоталамус. Подібні порушення здатні провокувати неконтрольований апетит і, як результат, ожиріння.

Свою теорію учені довели в ході експерименту з гризунами. Огрядних мишей вони змушували тренуватися. У результаті у тварин відновлювалася нормальна реакція насичення в нейронах гіпоталамуса, і скорочувалося вживання їжі.

Джерело: Освітній портал