друкувати


Інновації у фізкультурі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-08 02:10:44

Інновації у фізкультурі — на наступний навчальний рік Міносвіти готує декілька нововведень для учнів 1-4 класів. Перш за все — оцінювання на уроках фізичної культури в початкових класах ніхто не відмінятиме.

Ця навчальна дисципліна, як і всі інші, є вирішальною — тому оцінка успішності дитини — обов'язкова. Однак вона повинна бути тактовною та стимулювати школяра до занять спортом.

Одним із ключових нововведень наступного навчального року Міносвіти є теоретична підготовка. Де б школярам розповідали, які процеси відбуваються в організмі під час фізичних вправ, історію виникнення Олімпійських ігор та зародження ключових видів спорту. Однак місцеві освітяни вважають таку новинку не доцільною. Кажуть, зараз вчителі і так виділяють кожного уроку 5-10 хвилин на теорію. Чого цілком достатньо.

Також освітяни планують відмовитися від вивчення видів спорту, як це практикується зараз. Натомість взяли за основу види рухів і розробили комплекси, які назвали «школою руху», «школою постави» та «школою рекреації»

Джерело: Радіо «Західний полюс»