друкувати


В Івано-Франківську готують нові правила співпраці між владою за забудівниками

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-08 01:30:18

В Івано-Франківську готуються до затвердження нових правил співпраці між владою за забудовниками. Виконавчий комітет затвердив зміни до «Положення про цільовий фонд соціально-економічного розвитку міста».

Внески сюди сплачують усі, хто займається будівництвом на території обласного центру. Його розмір може коливатися від 4% до 7% від вартості робіт, залежно від житлового чи комерційного призначення нерухомості. Такі ставки, переконують чиновники, нижчі, аніж в середньому по Україні. Зібрані кошти, як і раніше, розподілятиме міська рада.

Водночас забудовники наразі оптимізму влади не розділяють, а мають чимало пропозицій до документу. Насамперед, бізнесмени не задоволені розподілом зібраних з них коштів. Значно більше, ніж третину, як пропонує нині мерія, варто витрачати на розвиток інженерних мереж. Адже в місті є проблеми з водопостачанням та водовідведенням. Також для забудовників відсоток відрахувань до фонду від некомерційних приміщень у житлових будинках надто високий. Замість семи вони просять лише 1%.

Останній бій за свої права та пропозиції між будівельниками та владою відбудеться у сесійній залі міськради. А напередодні — 12 вересня, з цього приводу пройдуть громадські слухання.

Від 2006 року фонд соціально-економічного розвитку міста отримав від забудовників 16 мільйонів гривень.

Джерело: Радіо «Західний полюс»