друкувати


Політосінь в Івано-Франківську розпочинається візитами політлідерів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-08 02:30:03

Новий політичний сезон на Прикарпатті розпочався. Розпочався після спекотно-відпочинкового літнього затишшя. І першою ознакою цього стала підвищена увага до нашого краю з боку лідерів політичних партій – як тих, що претендують на роль основних політичних гравців нашого часу, так і тих, кого ми давно вже не бачили на арені міжпартійних баталій, та які переконані, що їх іще зарано списувати з рахунків.

Першим відкриє сезон агітаційно-пропагандистських візитів на Прикарпаття лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, який разом з обласним «свободівським» «гуру» Олександром Сичем візьме участь 11 вересня у мітингу під гучним гаслом «Зупинімо антиукраїнське свавілля» на Вічевому майдані обласного центру. Де саме хоче шукати антиукраїнське свавілля одіозний націоналістичний лідер – чи у суді над головою Рогатинської райради від ВО «Свобода» Юрієм Чорним, а чи у «побутовому конфлікті» беззахисної продавщиці івано-франківського магазину мобільного зв’язку з «ні в чому не винним», зі слів О.Сича, головою Михальчевської сільради «свободівцем» Василем Слободяном – покаже віче. Але той факт, що пан Тягнибок прибуде до Івано-Франківська не сам, а з апологетом «справжньої» української мови – активістом партії Іриною Фаріон, наводить на думку, що таке «свавілля», певно, сховалось десь у івано-франківських дитячих задках чи початкових класах загальноосвітньої школи.

Наступний високопартійний гість представляє протилежний – «лівий» чи скоріш «лівоцентристський» табір. Йдеться про голову і одного з засновників Соціалістичної партії України Олександра Мороза, який відвідає Івано-Франківськ 18 вересня цього року, з метою участі в урочистому зібранні з нагоди відзначення 20-ї річниці з дня створення СПУ.

Скидається на те, що візити в область вказаних політособистостей – лише початок. Хто прийде на Прикарпаття за ними покаже час. Очевидно одне: на нашу область певні політичні сили покладають певні надії, а отже в період поступового розпалювання передвиборчих (з огляду на виборчий марафон-2012) страстей ми ще побачимо цікаві і значущі події.

Автор: Сергій БІЛИЙ