друкувати


Пiдприємцям пояснили, як реєструватися через Iнтернет

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-07 04:10:43

Мiнiстерство юстицiї затвердило загальнi принципи подання електронних документiв для проведення державної реєстрацiї пiдприємцiв через  Iнтернет.

У документі зазначається, що для реєстрацiї необхiдно звернутися до Державної реєстрацiйної служби, яка надає заявнику доступ до спецiального веб-сайту в Iнтернетi. Через веб-сайт можна буде заповнити реєстрацiйну картку та подати документи, необхiднi суб'єкту пiдприємницької дiяльностi для реєстрацiї.

Проходження та розгляд представлених документiв можна буде вiдстежувати в Iнтернетi через зазначений сайт, пояснили прес-служба Мінюсту.

Повiдомлення про успiшно проведену державну реєстрацiю або ж вiдмову заявник отримає протягом трьох робочих днiв в електроннiй та паперовiй формах.

Порядок також передбачає можливiсть подання необхiдних для реєстрацiї документiв через нотарiуса. У такому разi документи будуть засвiдченi електронним цифровим пiдписом нотарiуса.

Нагадаємо, раніше Державна податкова служба дозволила платникам податків, які мають звітність в електронній формі, вести листування з органами ДПСУ за допомогою електронного зв'язку.

Як повідомлялось, Україна входить до двадцятки європейських країн з найвищим податком на прибуток. Зі ставкою податку на прибуток країна посіла 17 і 18 місця.

Джерело: ТСН