друкувати


Вартість квитків на внутрішні авіарейси по Україні з весни 2012 року значно знизиться

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-07 01:45:14

Вартість квитків на внутрішні авіарейси по Україні з весни 2012 року значно знизиться, пообіцяв віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков.

"Ми будемо і надалі боротися з дорожнечею: квитки Київ - Донецьк - Київ у деяких перевізників коштують 3,5 тисячі гривень. Це майже 400 доларів - ніде в Європі таких цін немає. І якщо авіакомпанії продовжать таку політику, нам нічого не залишиться, окрім як підписати "каботаж" - тобто на 100 відсотків відкрити ринок, пустити на нього західні авіакомпанії", - повідомив урядовець.

Поки ж західні "лоу-кости" не почали перевезення від одного українського міста до іншого, керівництво Міністерства інфраструктури веде переговори з авіаперевізниками про зниження цін на квитки, пише "Комсомольська правда в Україні".

За словами віце-прем'єра, всі переговори повинні бути закінчені "до літнього розкладу" - це означає, що завершаться вони до Нового року, а в березні 2012 року вже набудуть чинності.

За попередніми підрахунками Антимонопольного комітету, авіакомпанії мають знизити тарифи на внутрішньоукраїнські перевезення на 15-20%.

Натомість Міністерство інфраструктури готове знизити тарифи на обслуговування літаків в аеропортах і в повітрі.

Разом з тим кількість авіапасажирів все зростає. Як повідомив Колесніков, влітку цього року літаками скористалося майже на чверть більше пасажирів, ніж минулого.

А різниця між показниками "кризового" 2009-го і 2011-го становить майже мільйон пасажирів.

До речі, Міністерство інфраструктури також запускає інтернет-сайт, на якому пасажири зможуть поскаржитися на затримки авіарейсів. Старт проекту намічений на 1 жовтня. За словами Колеснікова, сайт стане додатковим інструментом для контролю авіакомпаній.

Джерело: ТСН