друкувати


М.Вишиванюк: Прикарпаття має величезні можливості для залучення інвестицій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-07 03:45:06

На Буковелі триває українсько-канадський бізнес-форум, який зібрав понад 300 учасників не лише з нашої держави, а й Італії, Швейцарії, Америки. На заході присутні представники всіх міністерств та відомств України, вітчизняні та іноземні політики і бізнесмени.

«Таке широке представництво свідчить про те, що українська влада рішуче налаштована на проведення економічних реформ, співпрацю зі світовим товариством, інтеграцію в цьому глобальному світі», - підкреслив у вітальному слові голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

Виступаючи на форумі, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Володимир Бандуров зазначив, що наразі Канада розглядає нашу державу як перспективного партнера для співпраці у багатьох сферах. Цікавість у потенційних інвесторів викликають нафтова та хімічна промисловість, виробництво целюлози, авіакосмічна галузь, співпраця у напрямку збереження екології тощо. Щоправда, інвестиції Канади у розвиток української економіки поки ще незначні і, за словами посадовця, становлять лише 0,2% від загального обсягу іноземних інвестицій.

«Вирішальне слово у максимальному залученні інвестицій має сьогодні сказати місцева влада, - переконував журналістів екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко. - Михайло Вишиванюк у цьому плані дуже багато робить. Перші мільйони інвестицій на Івано-Франківщину вже прийшли. Тепер є можливість це розвивати. Сподіваюся, що курс буде продовжено».

Як стало зрозумілим на форумі, голова облдержадміністрації налаштований на продовження розпочатого. Прикарпаття, переконаний Михайло Вишиванюк, «має величезні можливості» для залучення інвестицій у туризм, сільське господарство, медицину, видобуток нафти і газу. Потрібно лише «їздити, зустрічатися, спілкуватися, знаходити контакти, спільні точки, де можна, об'єднавши зусилля, знання, технології та фінансові ресурси, досягнути успіху». Українсько-канадський бізнес-форум, на думку голови облдержадміністрації, став ще однією сходинкою для такого об'єднання, «маленькою складовою розбудови нашої держави та відносин України і Канади».

Сприяючи такій розбудові, гостей форуму ознайомили з економічним потенціалом Івано-Франківщини, запропонувавши їм для перегляду виставки презентаційних матеріалів підприємств та інвестиційних проектів.

Першим конкретним результатом українсько-канадського бізнес-форуму стало підписання угоди про співпрацю між торговою палатою Канади та торгово-промисловою палатою Івано-Франківська. Документ, як вважає Президент канадсько-української торгової палати Зенон Потічний, має «зблизити бізнесменів України та Канади, допомогти їм спілкуватися».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА