друкувати


Триденний курс виживання в Карпатах під силу не кожному

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-07 03:30:24

В гори за екстримом! Як вижити в хащах без їжі, води, зброї й теплого одягу навчить пластунський вишкіл «SOS». Практичне пластування серед українських скаутів не новинка. А от виживання і вміння дати собі раду на природі — «фірмова страва» місцевого куреня «Лісові Чорти».

Основна ідея — чималий багаж знань, але мінімум спорядження. На тарілки, ложки, сірники та інші зручності — суворе табу. Ніяких наметів теж не буде — аби сховатися від дощу потрібно власноруч зробити з листя укриття — шелест. А ще в нагоді стане мистецтво робити пастки.

Триденний курс виживання в Карпатах під силу не кожному. Як саме проходитиме вишкіл та місце його проведення юнацтву не повідомляють. Ведуть у «дикі гори» заплутаними манівцями. Але охочих спробувати на смак пластунський екстрим від цього не меншає.

«Лісові Чорти» переконані — той, хто пройшов їхній нелегкий вишкіл, не пропаде навіть у найгірших ситуаціях. А якщо літнього курсу виживання замало є ще більший екстрим — вишкіл практичного пластування взимку.

Джерело: Радіо «Західний полюс»