друкувати


Канадійці особливо зацікавлені у співпраці з Прикарпаттям

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-07 02:30:16

Справжні акули бізнесу заполонили Прикарпаття. І не лише вітчизняні, але й канадські. Канада і Україна мають підписаний договір про інвестиційну співпрацю.

Однак, насправді фінансові показники доволі мізерні. Справа в тому, пояснює президент канадсько-української торгово-промислової палати, що іноземні бізнесмени прагнуть певності. Натомість інвестиційний клімат в Україні ще далекий від ідеального. Попри те, канадійці особливо зацікавлені у співпраці з Прикарпаттям зокрема.

Канада підтримує українські ініціативи у світі завдяки потужній діаспорі. Там мешкає понад мільйон наших співвітчизників. До речі, у 2011-му виповнилося ювілейних 120 років з часів першого переселення українців до Канади. Тоді, каже Зенон Потічний, вони допомагали будувати добробут чужої країни. Тепер мешканці Канади готові посприяти українцям. Не лише фінансово, але й цілком практично. Зокрема у нафтогазовій сфері. Це ще один з пріоритетних напрямків співпраці. Адже Івано-Франківщина багата покладами цих природних ресурсів. Тематичне фахове спілкування — те, заради чого й проводять такі заходи.

Понад півроку тому влада області побувала на аналогічному заході у країні кленового листка. Нині на українсько-канадському бізнес-форумі — понад 3 сотні учасників. Окрім офіційного пленарного засідання роботу проводять і у окремих секціях. Сільськогосподарська, медична, нафтохімічна — учасники форуму шукають порозуміння та підтримки у спеціалізованих галузях.

Джерело: Радіо «Західний полюс»