друкувати


Через несплачений кредит мешканця Коломиї засудили до позбавлення волі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-01 03:10:35

Через несплачений кредит — за ґрати. Мешканця Коломиї засудили до року позбавлення волі, конфіскації майна та відшкодування на користь банку 800 тисяч гривень.

Олександр Чуфицький у 2008 придбав квартиру, гроші на яку зайняв в банку. Посередником у кредитному процесі виступила фірма з нерухомості. Там пообіцяли самостійно пройти усі переговорні процеси, аби покупці безпроблемно отримали позичку.

Після початку фінансової кризи Чуфицькі не змогли сплачувати кредит в іноземній валюті. Тому почергово просили банк надати відстрочку, перевести позичку у гривні, і навіть забрати квартиру. Однак фінансисти не погоджувались. Натомість голову сім'ї почали викликати до міліції. Згодом його затримали і в той самий день засудили за нібито підробку документів, які вплинули на отримання кредиту з банку. До речі нині, кажуть експерти, залучення людей в погонах до цивільних спорів значно почастішали.

Засуджений перебуває в Івано-Франківському СІЗО вже 9 місяців. Родичі і колишні утриманці закладу кажуть, що у Олександра значно погіршився стан здоров'я, через це йому вже зробили операцію. Водночас захисник Чуфицького переконаний — факт його вини при розгляді в суді не був доведений.

До того ж позбавляти волі людину, яка не може виконувати свої договірні зобов'язання забороняє ратифікована Україною Конвенція з прав людини. Наразі захисники засудженого оскаржили попередній вирок Феміди. Його розгляне вже Апеляційний суд області.

Джерело: Радіо «Західний полюс»