друкувати


Податкові накладні із сумою ПДВ понад 100 тис грн підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-30 05:30:55

ДПА в Івано-Франківській області нагадує, що з 1 липня 2011 року в Єдиному реєстрі платники ПДВ зобов’язані реєструвати податкові накладні, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній складає понад 100 тисяч гривень.

Нещодавніми змінами до Податкового кодексу платникам податку на додану вартість надали право реєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі на протязі двадцяти календарних днів, наступних за датою їх виписки. До зазначених змін податкові накладні підлягали реєстрації в реєстрі у день їх складання.

При здійсненні операцій з постачання товарів (послуг) продавець зобов’язаний надати покупцю податкову накладну після реєстрації в Єдиному реєстрі. Відсутність факту реєстрації податкової накладної продавцем в Єдиному реєстрі або порушення порядку її заповнення не дає права покупцю на включення сум ПДВ до податкового кредиту, але не звільняє продавця від нарахування податкових зобов’язань з цього податку.

Податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області