друкувати


ХІХ Гуцульський фестиваль

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-30 02:45:28

Запальні танці, сотні майстрів народного мистецтва і різноманітна місцева кухня. Таким запам'ятався дев'ятнадцятий міжнародний Гуцульський фестиваль у Косові.

Більшість присутніх у вишиванках та інших елементах традиційного одягу гірського етносу. Він характеризується мальовничістю і колоритністю. Самі гуцули кажуть, що на таке вбрання їх надихає Бог і навколишня природа.

На фестивалі представили також різьбу по дереву, мистецтво на полотні а також гуцульську кераміку. Останнім народним промислом вже 30 років займається Марія Карникевич. Самотужки жінка виготовляє посуд на будь-який смак — від маленьких глечиків і прикрас до великих тарелів.

Гості міжнародного гуцульського фестивалю від такого масового дійства — в захваті. Найбільше дивуються туристи з інших регіонів країни. Кажуть, навіть не очікували такої гостинності.

Наступний гуцульський фестиваль помандрує до іншого Прикарпатського високогірного містечка — Верховини. Він буде ювілейним, двадцятим, тому цікавих дійств, запевняють організатори, значно побільшає.

Джерело: Радіо «Західний полюс»