друкувати


Педагоги України просять заборонити рекламу цигарок біля шкіл

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-30 10:45:17

Учителі закликають депутатів допомогти звільнити півкілометрову зону навколо шкіл від пунктів продажу цигарок.

Члени Асоціації керівників шкіл стверджують, що учні на перервах не рідко у кіосках вивертають кишені. Здебільшого витрачаються на тютюнові вироби. Спокушає їх реклама на вітринах закладів торгівлі. Відтак, як свідчить статистика, курців серед підлітків більшає. Соціологи підрахували, що кожен четвертий школяр-випускник палить цигарки.

Громадські діячі перевірили пришкільні території майже сотні навчальних закладів столиці.

Як розповідає директор школи у Києві Олена Онаць, вона особисто бачила, як у кіосках продавали цигарки її учням. Після залучення у помічники працівників правоохоронних органів їй помстилися.

Олена Онаць, президент Асоціації шкіл України, директор школи №41 Києва: "Я почала боротьбу у мікрорайоні, то мені наскрізь розбили 68 вікон (у школі - ред.)".

Жінка запропонувала колегам протистояти торгівцям гуртом. Учителі підготували лист-звернення до законотворців. Просять бодай заборонити рекламу цигарок у точках продажу. Їх підтримали громадські організації.

Ганна Гопко, координатор регіонального центру громадського представництва "Життя": "У нас є великі сподівання, що з початком нової сесії нардепи якомога швидше винесуть на друге читання законопроект про повну заборону реклами цигарок - і проголосують".

Якщо законопроект ухвалять, реклама цигарок зникне з кіосків, магазинів та інтернету. Відтак, соціологи пророкують, що кількість курців в Україні може зменшитися на 7%.

Джерело: Освітній портал