друкувати


Незалежність прикарпатських регіоналів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-25 05:30:27

На традиційному віче не було регіоналів. Вони День Незалежності відзначили окремо покладанням вінків до пам'ятника Франку. Кажуть попри заяви скептиків переконані — Україна таки відбулася як держава.

Традиційно до свята біло-блакитні на площі Міцкевича організували майстер-класи. Вони чи не найпопулярніші. Охочих спробувати зробити щось своїми руками не бракує, а це, кажуть організатори, найголовніше.

Найменші івано-франківці, наче бджоли на мед, злетілися до майстрині з орігамі. Жінка залюбки ділиться секретами старовинного японського мистецтва. Каже, воно не лише заспокоює, але й розвиває у дітей дрібну моторику. До того ж приємно з ось такого маленького клаптика власними руками творити паперові дива.

Не менше захоплення від ліпки з глини. Тут політ фантазії не обмежений. У малюків свої смаки — сьогодні найпопулряніші жаби.

Народні ляльки, вироби з бісеру, та сучасна біжутерія із розмаїття намистин. Свої смаки тут задовільнили усі охочі. Учасники майстер-класів свої творіння забирали із собою на згадку, а усі перехожі від регіоналів отримали синьо-жовтні прапорці.

Джерело: Радіо «Західний полюс»