друкувати


У Івано-Франківській міськраді скандал через бізнес в 24 школі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-23 02:45:38

Меблевий цех в шкільній теплиці. 7 років в приміщеннях загальноосвітньої школи №24 працював приватний бізнес з виготовлення меблів. Принаймні так стверджує прокуратура. Його організував бізнесмен і одночасно техпрацівник навчального закладу.

З дирекцією школи за погодженням управління освіти підприємець уклав договір про співпрацю. Однак прокуратура вважає, що бізнесмен мусив також платити чималі податки у бюджет. Відтак за минулі роки казна недоотримала 70 тисяч гривень від оренди та зазнала збитків на суму 24 тисячі гривень. Правоохоронці звернулися до мерії з відповідним поданням. Непросту ситуацію взялися розглядати у сесійній залі.

За прогріхи депутати вирішили рекомендувати управлінню освіти звільнити директора згаданої школи від виконання обов’язків. Адже бізнес, кажуть обранці, йшов повним ходом.

На захист директора стали депутати від «Третьої Сили». Вони підозрюють — освітянина хочуть усунути від посади, тому що на це місце просто претендує інша особа.

Сам директор школи, Ігор Мельничук, порушень за собою не бачить. Навпаки, технічний працівник забезпечував навчальний заклад готовими партами та іншими меблями. За це інколи вечорами використовував майстерню у власних цілях. Однак про конвеєрне виробництво меблів, каже освітянин, не йдеться.

Останнє слово щодо перебування на посаді директора 24 школи — за начальником управління освіти. Наталія Микула повідомила, що спочатку проведе консультації з юристами щодо наявності законних підстав для звільнення освітянина.

Джерело: Радіо «Західний полюс»