друкувати


Б.Блавацький: Я готовий піти, якщо мене попросять

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-23 11:30:36

По завершенню матчу "Енергетик" - "Геліос" тренер бурштинців Богдан Блавацький на традиційній післяматчевій прес-конференції поскаржився на дії окремих виконавців, що і призвело, на його думку, до такого кінцевого результату. Також наставник розповів про можливі кадрові підсилення команди.

- Я оправдовуватись не буду. Гра тривала до першого пропущеного м’яча. До цього ми пробили десять разів по воротах і якби кваліфікація Чернова, Долотка і Януша була кращою і вони влучали в ціль, той результат був би інший. При рахунку 0-0 Чернов мав двічі забивати і коли б це зробив, то ми б були сьогодні веселіші. Після пенальті хлопці опустили руки, а провал Яневича привіз нам два голи в кінці матчу.

Хто при двадцяти чоловіках в штрафному бє по ногах суперника? Для чого Долотко це зробив? Я йому задаю питання: Ігор, може ти не хочеш, щоб я працював в цій команді? Для чого ти на рівному місці заробив то пенальті і зламав гру? В мене контракт підписаний на рік, але я готовий піти, якщо мене попросять. Це не поспішне рішення, я хочу вигравати з цією командою, але не получається мені щось тут здобувати перемоги. Селекція не підсилила команду, а травми кількох гравців не дозволяють мені в кінці поєдинку підсилити гру. Фурту на 60-й хвилині треба вже було замінювати, але ким? Барчук і Гордієнко в гіпсі, якись фатум мене переслідує зараз. Я не оправдуюсь, можливо, є тут і мої помилки. Я весь період, що знаходжусь в Бурштині працюю чесно. Кожен день на тренуваннях працюємо над ударами, передачами. Чогось Корольчук може вдарити без кількох дотиків, а Януш в такій же позиції цього не робить і підстроюється під іншу ногу. І ніби обєм роботи великий зробив, і самий замітний був на полі, а ефекту ноль. Так само Чернов, багато роботи, а коефіцієнт корисної дії ноль. Не хочуть хлопці підняти планку, попрацювати над собою, а хочуть цілий час боротися за виживання.

- Недавно з команди відчислили Прокоповича і Слука Богдан міг би допомогти...
- Це не моя ініціатива відчислити Прокоповича. Керівництво після його помилок вирішило припинити з ним співпрацю. Я після гри в Чернігові відчисляв з команди Акімова, але вирішили дати йому ще один шанс. Не було ким підсилити цю гру. Червінський чи Столярчук тут нам зараз не сильно допоможуть, а Акімов приїхав відбувати номер. Він на зборах непогано себе проявив, навіть гол забив, а тепер думає, що буде відпочивати і заробляти гроші. Невдалося підписати нам Забару, зараз він грає в основі "Динамо" Мінськ. Чабан міг допомогти, але ми його не підписали теж через певні моменти. Плануємо ще дозаявити кількох гравців, на перегляді зараз нападник Сікорський з ФК "Львова" і півзахисник з дубля "Шахтаря", а також мав би допомогти Соколенко. Скоро повернеться Лазорик з Китаю.
- І все ж вітаємо Вас і команду з перемогою над "Десною" в кубковому матчі. Кого Ви б хотіли побачити наступним суперником нашої команди?
- До цього ще треба дожити. Можливо я вже і в Армянськ не поїду... Я підписав контракт на рік. В мене було завдання залишити команду в першій лізі і нам це вдалося. Ми трохи зрушили гру команди, а тепер знову все повернулось назад. Я не чарівник. Я працював в різних лігах з різними командами і майже всюди був результат. З 26-го червня ми провели 67 тренувань і 33 тактичні заняття. На тренуваннях ми все це відпрацьовуємо, а на полі Долотко замість того, щоб віддати передачу б'є куди попало. Я втомився все це їм пояснювати. Не розумію, чого наші футболісти не хочуть вилізти з того болота турнірної таблиці. Для цього треба докладати зусилля, бо судді нам ніколи не допоможуть, як декому "допомогають".

- Можливо, ми так багато пропускаємо через втрату Ільющенкова?
- Коли я прийшов, то проблем з захистом не було взагалі. Звичайно, це одразу може й далося взнаки, але на зборах ми майже не пропускали і грали з потужними командами: "Волинь" Луцьк 1-1, "Закарпаття" 0-0. Тепер ми пропустили вже 15 мячів і це катастрофа просто. Лазорик поїхав в Китай і ми опустилися на 18-те місце. Недавно він підписав новий контракт з "Енергетиком" з досить потужними умовами і я в цьому посприяв. Підвірний отримав червону картку, а Срібний центральним захисником почувається не дуже впевнено. Він набагато більше користі приносить на позиції опорного хава. В нас були проблеми більше з атакою і ми запросили Фурту і Семенину. Я вірю в цих хлопців. Фурті важко одному протидіяти чотирьом захисникам, але він ще своє буде забивати. Семенина теж скоро набере форму і ми його потрохи залучаємо до основи. Проблема зараз більше в психології гравців.

- Яка фізична форма Карпова? Він досить непогано колись стояв за "Енергетик" на воротах.
- Я немаю претензій до Новака. Він сьогодні теж виручав, а як відстояв в "Севастополі", то всі бачили. В нього зараз мікротравма і він з нею грає.

Джерело: sport.if.ua