друкувати


На громадські роботи в Івано-Франківську цьогоріч витратили 201 тис грн коштів Соцстраху

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-19 12:30:48

Громадські роботи подекуди стають чи не останньою соломинкою до виживання для тих, хто лихою долею виявився викинутим за борт зайнятості, отримавши тавро «безробітній». Винайдені колись адміністрацією Франкліна Делано Рузвельта, в США вони допомогли мільйонам людей пережити Велику депресію 30-х років.

Взяті на озброєння українською службою зайнятості сьогодні, вони допомагають тисячам вимушено не працевлаштованих людей чесною працею заробити на хліб собі і своїй родині.

А відтак, організація громадських робіт та залучення до них безробітних громадян стали одним з пріоритетних напрямків Івано-Франківського міського центру зайнятості. Як свідчить статистика, від початку поточного року фахівцями Центру було укладено 109 договорів з керівникам підприємств обласного центру про часткове працевлаштування у них незайнятих громадян на громадські роботи. Більшість (89) із вказаної кількості договорів було укладено на умовах фінансування з Фонду загальнообов’язкового страхування від безробіття, з якого цього річ на фінансування громадських робіт в Івано-Франківську було витрачено 201 тисячу гривень.

Найбільше (42) договорів, укладених на кошти Соцстраху, стосувались робіт з благоустрою обласного центру: дорожньої смуги, парків, дворів тощо. Їх укладали з керівниками усіх без винятку міських ЖЕО, комунальних підприємств «Зелене господарство», Парк культури і відпочинку, «Спецкомбінат» тощо, а також (5 договорів) з Хриплинською та Угорницькою сільскими радами.

12 договорів було укладено з міськими закладами освіти, культури та охорони здоров’я, а саме: дошкільними дитячими закладами – 3, Міською бібліотекою – 4, Центральною міською клінічною лікарнею – 3, Міською психоневрологічною лікарнею – 2. Ще 24 безробітних доглядають за хворими і немічними по лінії Міжнародного Червоного Хреста.

І все ж найбільше пощастило, на нашу думку, 15 безробітним, яких за двома договорами було задіяно на упорядкуванні архівних документів. Адже не кожному випадає нагода особисто доторкнутись до історії рідного міста…

Автор: Сергій БІЛИЙ